Cannoli di grana ripieni - fyllda parmesanrullar

6 - 8

Parmesanflarnrullader fyllda med två olika fyllningar. En med gorgonzola och valnötter samt en med ricotta, gräslök och pistagenötter.


Tips! Vi gör parmesanflarn på spisen och till detta behöver du en liten teflonpanna och ca 15 cm långa stålcylindrar med en diameter på ca 3 cm.

12 november 2017
6 - 8

Du behöver

Parmesanflarn

  • 30 g riven parmesan per flarn

Fyllning 1

  • 200 g gorgonzola
  • 50 g mascarpone
  • valnötter, hackade

Fyllning 2

  • 200 g ricotta
  • gräslök, hackas
  • citronskal
  • salt och peppar
  • pistagenötter

Gör så här

  1. Värm stekpannan och strö ut den rivna parmesanen (ca 30 gr per rullad) i ett tunt lager. När det börjar ta färg, ta en pincett och lyft flarnet och linda den runt stålcylindern. Var försiktig så att du inte bränner fingrarna.
  2. Blanda gorgonzola och ricotta med en sked till en slät konsistens och fyll en spritspåse. Fyll parmesanrullarna när dom har kallnat och doppa ändarna i hackade valnötter.
  3. Till den andra fyllningen. Smaka av ricottan med hackad gräslök, rivet citronskal, hackade pistagenötter, salt och peppar efter behag. Fyll en spritspåse och upprepa fyllningen av parmesanrullarna, doppa ändarna i hackade pistagenötter
  4. Lägg upp rullarna på ett fat. Smaklig spis!
Kommentera receptet

Fler goda recept