Cannelloni med ricotta och arrabbiatasås

Christian Campogiani

Cannelloni med ricotta och arrabbiatasås

12 ingredienser

30 m

Cannelloni med ricottafyllning ugnsbakade i béchamelsås och het tomatsås. En Italiensk klassiker som är lika god till vardagsmiddagen som till festmåltiden!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 400 g cannelloni
  • 400 g arrabbiatasås
  • smör, till formen

Ricottafyllning

  • 300 g fryst bladspenat, upptinad och finhackad
  • 500 g ricotta
  • 2 krm salt

Béchamelsås

  • 6 dl mjölk (alt 3 dl om rören förkokas)
  • 100 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 krm muskot, riven
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

Ricottafyllning

  1. Blanda spenat, ricotta och salt. Fyll en spritspåse med fyllningen.

Béchamelsås

  1. Smält smöret. Vispa ner mjölet. Tillsätt salt, peppar och muskot. Häll på mjölken i omgångar till önskad konsistens, rör hela tiden så att det inte klumpar sig eller fastnar i botten. Ställ åt sidan.

Cannelloni, alternativ 1

  1. Sätt ugnen på 235 grader grillvärme. Cannellonin kan tillagas i hela sin längd eller delade på tre, uppställda som stubbar. Här i alternativ 1 behöver inte förkokas. Fyll rören med fyllning, lägg i en smord form.
  2. Täck med béchamelsås och toppa med arrabbiatasås. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.

Cannelloni, alternativ 2

  1. Sätt ugnen på 235 grader grillvärme. Vill du servera som stubbar ska cannellonin förkokas i ca 6 minuter. Kyl därefter ner rören direkt i kallt vatten. Dela cannellonin på tre delar. Ställ dem i formen och spritsa fyllning i.
  2. Använd béchamel gjord på hälften av mjölken, dvs. 3 dl. Häll över béchamelsås på de stående små stubbarna och avsluta med tomatsås. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter.