Campogianis tiramisu

20 m + tid i kyl

Det bästa bland Italienska efterrätter! En klassisk tiramisu men smaksatt med cognac och marsalavin.

8 oktober 2017
20 m + tid i kyl

Du behöver

  • 6 äggulor
  • 150 g socker
  • 500 g mascarpone
  • 3 dl espresso
  • 6 cl Cognac
  • 6 cl marsalavin
  • 2 msk socker
  • 300 g savoiardi
  • 3 msk kakao

Gör så här

  1. Vispa äggulorna med socker tills det har lösts upp. Tillsätt mascarpone och vispa alltsammans till ett luftig kräm. Ställ in det i kylskåp under tiden du gör kaffet.
  2. Blanda kaffe med cognac och marsala och addera 2 msk socker. Vispa till sockret är upplöst och blandningen är kall.
  3. Lägg savoiardikexen i en form, försök att räkna ut så att du får 2 lager. När första lagret är på plats så tar du en matsked och blöter ner kakorna med kaffeblandningen. Kom ihåg att kaffet ska räcka till nästa lager också.
  4. Nu är det hög tid att bre ut krämen över de kaffedränkta kexen. Kom ihåg att även krämen ska räcka till ännu ett lager.
  5. När nu första lagret kräm är på plats pudra det hela med kakaopulver .
  6. Lägg över ett till lager kex, blöt ner med det resterande kaffeblandning bre ut det resterande av krämen. Pudra kakao över det hela och ställ in i kylen.
  7. För bästa resultat försök att göra denna dessert dagen innan så smakerna hinner sätter sig.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept