Campogianis jordgubbsdessert med vitt vin

1,5 h
4 - 6

Jordgubbar marinerade i  vitt vin och citron. Fräscht, somrigt och farligt gott!

Tips! Vill du göra en alkoholfri variant kan du byta ut vinet mot lite saft.

18 juni 2017
1,5 h
4 - 6

Du behöver

  • 1 kg jordgubbar
  • 5 dl torrt vitt vin
  • 1-1,5 dl socker (beroende på hur sött du vill ha det)
  • 2-3 citroner
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Dela jordgubbarna i 4 klyftor.
  2. Blanda saften från citronerna och vinet med sockret. Vispa till det löst sig i vätskan. Vill du ha sötare, tillsätt mer socker.
  3. Lägg jordgubbarna i marinaden och ställ in i kylen. Låt stå ca 1,5 timmar.
  4. Vid servering toppa med lite färsk citronmeliss.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Bakbunkar från kända varumärken

Bakbunkar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept