Campogianis jordgubbsdessert med vitt vin

1,5 h
4 - 6

Jordgubbar marinerade i  vitt vin och citron. Fräscht, somrigt och farligt gott!

Tips! Vill du göra en alkoholfri variant kan du byta ut vinet mot lite saft.

18 juni 2017
1,5 h
4 - 6

Du behöver

  • 1 kg jordgubbar
  • 5 dl torrt vitt vin
  • 1-1,5 dl socker (beroende på hur sött du vill ha det)
  • 2-3 citroner
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Dela jordgubbarna i 4 klyftor.
  2. Blanda saften från citronerna och vinet med sockret. Vispa till det löst sig i vätskan. Vill du ha sötare, tillsätt mer socker.
  3. Lägg jordgubbarna i marinaden och ställ in i kylen. Låt stå ca 1,5 timmar.
  4. Vid servering toppa med lite färsk citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept