Tomatragu

Tomatragu
Foto: Eric Josjö
Camilla Thulin och Uluc Telmen
Camilla Thulin och Uluc Telmen

Tomatragu

Av: Camilla Thulin och Uluc Telmen

Från: Meze Maritime

9 ingredienser

Domates güveç

Receptet ger 4-6 portioner.

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 cm ingefära, grovt hackad
  • 1 burk tomat [ca 400 g]
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Hetta upp olivoljan i en panna och rör i lök, vitlök, chili och ingefära. Låt bryna tills löken är genomskinlig.
  2. Lägg i tomaterna och blanda försiktigt så att de inte går sönder. Låt sjuda i cirka 45 minuter.
  3. Mosa tomaterna med en gaffel, häll i socker och smaka av med salt och peppar.