Höstgröt

0 röster

Gröt fylld med nötter och frön till den hungrige som passar bra på hösten.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


Visa mer

Du behöver

  • 4 dl ris, kokt
  • 1 dl äpplejuice, osötad
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk malda nejlikor
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 2-3 dl rismjölk
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • Hackade valnötter
  • Citronskal
  • Rivet äpple
  • Torkade aprikoser, hackade

Gör så här

  1. Koka riset efter anvisningarna på paketet (koka så det blir 4 dl färdigt ris). Förvara i kylen och ta fram nästa morgon. Sparar tid.
  2. Koka upp riset i äpplejuice samt en nypa salt, 1 tsk kanel, 1 tsk malen kardemumma, 1/2 tsk malda nejlikor och 1/2 tsk malen ingefära. Låt puttra ett par minuter på medelvärme.
  3. Häll i 2-3 dl rismjölk och 1 dl solrosfrön.
  4. Låt vätskan koka in - tar ca 10 min.
  5. Blanda i en rågad msk kallpressad kokosolja.
  6. Toppa med hackade valnötter, rivet citronskal, rivet äpple och hackade torkade aprikoser (gärna osvavlade).
10 september 2012
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept