Toast med confiterad äggula och löjrom

Toast med confiterad äggula och löjrom
Foto: TV4

Toast med confiterad äggula och löjrom

Av: Camilla - Dalsland

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

Toast med confiterad äggula, löjrom, laxrom (störrom) och smetana.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 8 äggulor (gärna extra gula)
  • 3 dl rapsolja
  • 25 g smör
  • 4 skivor formfranska
  • 50 g löjrom
  • 50 g laxrom (ev ekologisk störrom beroende på priset)
  • 1 dl smetana (gräddfil eller crème fraiche)
  • 4 dillkvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 75 grader.
  2. Lägg äggulorna i en ugnssäker form som precis rymmer dem, och häll på olja så att de är helt täckta. Tillaga mitt i ugnen ca 2 timmar, tag upp gulorna och låt dem svalna.
  3. Smält smöret och låt det grumliga sjunka till botten, kantskär och halvera brödskivorna.
  4. Stek dem gyllenbruna i det klara smöret. Lägg äggulor mellan två stekta brödskivor och servera på tallrikar. Garnera toasten med rom, smetana och dill.