Cake pops med smak av kaffe

Kockens Cake pops med smak av kaffe
Foto: Jönsson Bilder

Cake pops med smak av kaffe

15 ingredienser

60 m

Lite pyssligt men så gott! Så här gör du egna cake pops med vit, ljus och mörk choklad. Dekorera och toppa med sesamfrön, chili flakes och stött kardemumma.

Ingredienser

portioner35 - 40 stycken
  • 200 g valnötter
  • 55 g torkade fruktbitar (hallon, jordgubbar, svartvinbär)
  • 200 g katrinplommon, urkärnade
  • 150 g dadlar, urkärnade
  • 0,75 dl kakao
  • 1 msk Kockens kanel malen
  • 1 tsk Kockens kardemumma malen
  • 0,75 dl espresso (eller starkt kaffe)
  • 1 dl havregryn
  • 1 förp Kockens sesamfrön [48 g]
  • 0,5 dl honung

Garnering

  • 400 g choklad (mörk, ljus och vit choklad)
  • Kockens sesamfrön
  • Kockens chili flakes
  • Kockens stött kardemumma

Gör så här

  1. Lägg valnötterna på en bakpappersklädd plåt och rosta i 200 grader i ett par minuter. Vänd dem med stekspade, de ska bli ljust rostade. Passa noga, det kan gå fort. Låt svalna något. Kör dem sedan ett par varv i mixern.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och kör samman till en tjock massa. Känns det för tjockt att rulla tillsätt en aning kaffe eller tvärtom några havregryn. Låt dem kallna i kyl.
  3. Smält choklad, doppa bollarna i chokladen och sätt i skaft. Strö över önskad garnering.