I samarbete med Kockens

Cake pops med smak av kaffe

2 röster
60 m
35-40
Kockens Cake pops med smak av kaffe
Foto: Jönsson Bilder

Lite pyssligt men så gott! Så här gör du egna cake pops med vit, ljus och mörk choklad. Dekorera och toppa med sesamfrön, chili flakes och stött kardemumma.

Visa mer
60 m
35-40

Du behöver

  • 200 g valnötter
  • 55 g torkade fruktbitar (hallon, jordgubbar, svartvinbär)
  • 200 g katrinplommon, urkärnade
  • 150 g dadlar, urkärnade
  • 0,75 dl kakao
  • 1 msk Kockens kanel malen
  • 1 tsk Kockens kardemumma malen
  • 0,75 dl espresso eller starkt kaffe
  • 1 dl havregryn
  • 1 förp Kockens sesamfrön (48 g)
  • 0,5 dl honung

Garnering

  • 400 g choklad (mörk, ljus och vit choklad)
  • Kockens sesamfrön
  • Kockens chili flakes
  • Kockens stött kardemumma

Gör så här

  1. Lägg valnötterna på en bakpappersklädd plåt och rosta i 200 grader i ett par minuter. Vänd dem med stekspade, de ska bli ljust rostade. Passa noga, det kan gå fort. Låt svalna något. Kör dem sedan ett par varv i mixern.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och kör samman till en tjock massa. Känns det för tjockt att rulla tillsätt en aning kaffe eller tvärtom några havregryn. Låt dem kallna i kyl.
  3. Smält choklad, doppa bollarna i chokladen och sätt i skaft. Strö över önskad garnering.
26 september 2018

Laddar fler recept