Cajun crayfish boil

Cajun crayfish boil
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Cajun crayfish boil

16 ingredienser

45 m

Heta cajunkräftor kokta i ale!

Ingredienser

portioner
  • 4 majskolvar
  • 2 gula lökar
  • 3 king solo vitlökar
  • 8 fasta potatisar
  • 2 apelsiner
  • 8 lagerblad
  • 1 msk cayennepeppar
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk svartpeppar, nymalen
  • 1,5 msk salt
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk rörsocker
  • ca 2,5 l vatten
  • 33 cl fruktig ale (gärna Founders Devil Dancer)
  • 200 g jalapeñokryddade korvar
  • 2 kg kräftor, nykokta

Gör så här

  1. Dela alla majskolvarna i tre delar. Skala lökarna och vitlökarna och dela dem i halvor. Tvätta potatisarna väl.
  2. Lägg ned ovan nämnda godsaker i en stor, stor kastrull och tillsätt apelsinerna i skivor, lagerbladen, cayennepeppar, chilipulver, svartpeppar, salt, olja och socker. Slå på vattnet och ale och koka upp under lock.
  3. Låt puttra i cirka 20 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt cayennepeppar om ni önskar mer hetta. Ta sedan kastrullen från värmen. Slanta och stek jalapeñokorvarna hårt.
  4. Låt kräftorna rinna av och lägg sedan ned dem i kastrullen. Låt dem hastigt bli varma och häll sedan bort det varma spadet. Häll ut kastrullens glädje på det tidningsbeklädda bordet, strö över korvslantarna och hugg in med nävar och klor!