Caesarsallad med kyckling och senapscrostini

14 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 ägg
  • 1 baguette (à 10 cm)
  • 3 tsk dijonsenap
  • 3 tsk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 600 g kycklingfilé
  • 80 g bacon
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 1 msk citron, pressad
  • 6 msk parmesanost, riven
  • 2 ansjovisfiléer
  • romansallad

Gör så här

  1. Hårdkoka ägg och spola dem i kallt vatten. Skala och skär dem i klyftor.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Skiva baguette tunt. Blanda senap, 1 tsk olja och pressad vitlök i en skål. Pensla det på båda sidor av brödet och lägg på plåten. Tillaga i ugn tills de är gyllenbruna och krispiga ca 10 minuter, vänd dem en gång under tiden.
  4. Bryn kyckling i resterande olja ca 2 minuter per sida och lägg över dem i en ugnsfast form. Stek klart i ugnen i ca 10 minuter tills de är genomstekta. Låt vila i 5 minuter och skiva sedan upp.
  5. Knaperstek bacon, låt det rinna av på hushållspapper.
  6. Blanda majonnäs, citronsaft, 2 msk finriven parmesan och finhackade ansjovisfiléer till en dressing.
  7. Blanda sallad, ägg, kyckling och bacon i skålar. Blanda varsamt ner dressingen. Toppa med resterande parmesan och senapscrostinin och ev. nymalen svartpeppar.
Tips!
ViktVäktarna Tikka masala med linser och halloumi

Fler tips från WW ViktVäktarna

Sponsrat
19 december 2017