Caesarsallad med kyckling och senapscrostini

Foto: ViktVäktarna
Caesarsallad med kyckling och senapscrostini
12 ingredienser
En smarrig klassiker, men med en liten twist i form av senaps- och vitlökskryddade crostinis.
Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.
Ingredienser
- 2 ägg
- 1 baguette (à 10 cm)
- 3 tsk dijonsenap
- 3 tsk olivolja
- 1 klyfta vitlök
- 600 g kycklingfilé
- 80 g bacon
- 2 msk lättmajonnäs
- 1 msk citron, pressad
- 6 msk parmesanost, riven
- 2 ansjovisfiléer
- romansallad
Gör så här
- Hårdkoka ägg och spola dem i kallt vatten. Skala och skär dem i klyftor.
- Sätt ugnen på 200°.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt. Skiva baguette tunt. Blanda senap, 1 tsk olja och pressad vitlök i en skål. Pensla det på båda sidor av brödet och lägg på plåten. Tillaga i ugn tills de är gyllenbruna och krispiga ca 10 minuter, vänd dem en gång under tiden.
- Bryn kyckling i resterande olja ca 2 minuter per sida och lägg över dem i en ugnsfast form. Stek klart i ugnen i ca 10 minuter tills de är genomstekta. Låt vila i 5 minuter och skiva sedan upp.
- Knaperstek bacon, låt det rinna av på hushållspapper.
- Blanda majonnäs, citronsaft, 2 msk finriven parmesan och finhackade ansjovisfiléer till en dressing.
- Blanda sallad, ägg, kyckling och bacon i skålar. Blanda varsamt ner dressingen. Toppa med resterande parmesan och senapscrostinin och ev. nymalen svartpeppar.
TIPS!