I samarbete med ViktVäktarna

Caesarsallad med kyckling och senapscrostini

3 röster
4
ViktVäktarna Caesarsallad med kyckling och senapscrostini
Foto: ViktVäktarna

En smarrig klassiker, men med en liten twist i form av senaps- och vitlökskryddade crostinis.

SmartPoints /portion: 7

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

Tips! Byt bacon till 100 g kalkonbacon så får receptet 5 SmartPoints /portion.

Visa mer
4

Du behöver

  • 2 ägg
  • 1 baguette (à 10 cm)
  • 3 tsk dijonsenap
  • 3 tsk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 600 g kycklingfilé
  • 80 g bacon
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 1 msk citron, pressad
  • 6 msk parmesan,riven
  • 2 ansjovisar
  • romansallad

Gör så här

  1. Hårdkoka ägg och spola dem i kallt vatten. Skala och skär dem i klyftor.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Skiva baguette tunt. Blanda senap, 1 tsk olja och pressad vitlök i en skål. Pensla det på båda sidor av brödet och lägg på plåten. Tillaga i ugn tills de är gyllenbruna och krispiga ca 10 minuter, vänd dem en gång under tiden.
  4. Bryn kyckling i resterande olja ca 2 minuter per sida och lägg över dem i en ugnsfast form. Stek klart i ugnen i ca 10 minuter tills de är genomstekta. Låt vila i 5 minuter och skiva sedan upp.
  5. Knaperstek bacon, låt det rinna av på hushållspapper.
  6. Blanda majonnäs, citronsaft, 2 msk finriven parmesan och finhackade ansjovisfiléer till en dressing.
  7. Blanda sallad, ägg, kyckling och bacon i skålar. Blanda varsamt ner dressingen. Toppa med resterande parmesan och senapscrostinin och ev. nymalen svartpeppar.
Sponsrat
19 december 2017

Fler goda recept