Caesarsallad à la Ingelsta Kalkon. Klassisk dressing med sardeller och dijonsenap tillsammans med krispig sallad, rökt kalkon och kalkonbacon. Servera med hemgjorda krutonger och nymalen peppar.
Vispa ihop äggulor, dijonsenap, vinäger och citronsaft.
Blanda i sardeller och hackad vitlök och mixa med mixerstav.
Droppa i oljan under vispning och vänd ner parmesanosten. Späd ev med lite vatten.
Krutonger
Riv brödet i bitar och stek på medelvärme i oljan.
Lägg krutongerna på en bit hushållspapper. Salta och peppra.
Sallad
Skär kalkonbröstet i 2×2 cm stora bitar och stek tills de är genomstekta. Salta och peppra.
Strimla baconet och stek tills det fått fin färg.
Skär eller riv romansalladen grovt. Lägg sallad och spenat i en stor skål. Fyll på med kalkonbröst, bacon och krutonger. Ringla över lite dressing och hyvla över ost.