I samarbete med Ingelsta Kalkon

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Ingelsta caesarsallad med kalkonbacon
Foto: Ingelsta Kalkon

Caesarsallad à la Ingelsta Kalkon. Klassisk dressing med sardeller och dijonsenap tillsammans med krispig sallad, rökt kalkon och kalkonbacon. Servera med hemgjorda krutonger och nymalen peppar.

4 maj 2017
15 m
4

Du behöver

Sallad

  • 400 –500 g kalkonfilé
  • 8 skivor kalkonbacon
  • 1 kruka romansallad
  • 50 g babyspenat
  • 40 g västerbottensost, riven

Dressing

  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 sardeller
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 msk parmesanost, riven

Krutonger

  • 2 skivor ljust surdegsbröd
  • 2 msk raps- eller olivolja
  • salt
  • svartpeppar, malen

Gör så här

  1. Dressing
    Vispa ihop äggulor, dijonsenap, vinäger och citronsaft.
  2. Blanda i sardeller och hackad vitlök och mixa med mixerstav.
  3. Droppa i oljan under vispning och vänd ner parmesanosten. Späd ev med lite vatten.
  4. Krutonger
    Riv brödet i bitar och stek på medelvärme i oljan.
  5. Lägg krutongerna på en bit hushållspapper. Salta och peppra.
  6. Sallad
    Skär kalkonbröstet i 2×2 cm stora bitar och stek tills de är genomstekta. Salta och peppra.
  7. Strimla baconet och stek tills det fått fin färg.
  8. Skär eller riv romansalladen grovt. Lägg sallad och spenat i en stor skål. Fyll på med kalkonbröst, bacon och krutonger. Ringla över lite dressing och hyvla över ost.
  9. Servera resten av dressingen i en skål bredvid.
Kommentera receptet

Fler goda recept