Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Ingelsta caesarsallad med kalkonbacon
Foto: Ingelsta Kalkon

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

17 ingredienser

15 m

Caesarsallad à la Ingelsta Kalkon. Klassisk dressing med sardeller och dijonsenap tillsammans med krispig sallad, rökt kalkon och kalkonbacon. Servera med hemgjorda krutonger och nymalen peppar.

Ingredienser

portioner

sallad

  • 400-550 g Ingelsta kalkonfilé
  • 8 skivor Ingelsta kalkonbacon
  • 1 kruka romansallad
  • 50 g babyspenat
  • 40 g Västerbottensost, riven

dressing

  • 2 ägg, gulorna
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk citron, saft
  • 2 sardellfiléer
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 msk parmesanost, riven

Krutonger

  • 2 skivor vitt surdegsbröd
  • 2 msk rapsolja (eller olivolja)
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

Dressing

  1. Vispa ihop äggulor, dijonsenap, vinäger och citronsaft.
  2. Blanda i sardeller och hackad vitlök och mixa med mixerstav.
  3. Droppa i oljan under vispning och vänd ner parmesanosten. Späd ev med lite vatten.

Krutonger

  1. Riv brödet i bitar och stek på medelvärme i oljan.
  2. Lägg krutongerna på en bit hushållspapper. Salta och peppra.

Sallad

  1. Skär kalkonbröstet i 2×2 cm stora bitar och stek tills de är genomstekta. Salta och peppra.
  2. Strimla baconet och stek tills det fått fin färg.
  3. Skär eller riv romansalladen grovt. Lägg sallad och spenat i en stor skål. Fyll på med kalkonbröst, bacon och krutonger. Ringla över lite dressing och hyvla över ost.
  4. Servera resten av dressingen i en skål bredvid.