Caesarsallad

Caesarsallad
Foto: TV4

Amerikansk favoritsallad som blivit populär även här hemma i Sverige. Vill man bygga på den lite så servera gärna en skiva rökt lax eller en skiva lufttorkad skinka vid sidan om.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1 st ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 st sardeller eller anjovisfiléer
  • 1 tsk fransk senap, ljus
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 dl olja
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • salt och peppar
  • olja till stekning

Gör så här

  1. Skölj salladen och riv den i mindre bitar. Skär brödet i tärningar och stek dem frasiga i lika delar smör och neutral olja. Krydda dem med salt, peppar och pyttelite pressad vitlök. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  2. Koka ägget i 2 minuter. Knäck det och gröp ur med sked rakt ned i mixer eller matberedare. Tillsätt övriga ingredienser utom olja och ost. Kör ihop alltsammans och droppa sedan i oljan försiktigt.
  3. Riv osten på fina sidan på rivjärnet.
  4. Bland samman ost, dressing och salladsblad. Lägg upp på tallrik och garnera med brödkrutonger.
Kommentera receptet

Fler goda recept