Sojainkokt potatis - Kamcha Jorim

Sojainkokt potatis - Kamcha Jorim
Foto: Ulrika Pousette/Katy Kimbell

Sojainkokt potatis - Kamcha Jorim

5 ingredienser

Det här är busenkelt att göra och potatisarna blir fylligare och smakrikare med lite koreansk touch. Använd gärna små potatisar, de tar åt sig smaken bättre.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 kg potatis
  • 0,5 dl koreansk soja (eller japansk)
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 krm kodjokaro, koreanskt chilipulver

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i 2 x 2 cm stora bitar. Lägg potatisen i en kastrull med vatten och koka upp. Koka 10 minuter tills den är halvkokt. Häll av vattnet men lämna en liten skvätt kvar på botten av kastrullen. Lägg i resten av ingredienserna och koka upp på medelvärme. Koka 5–10 minuter tills det mesta av sojablandningen kokat in i potatisen. Servera rätten ljummen eller kall.