Marinerad biff - Bulgogi

Marinerad biff - Bulgogi
Foto: Ulrika Pousette/Katy Kimbell

Marinerad biff - Bulgogi

17

9 ingredienser

30 m

Den marinerade bulgogin vinner nog titeln som Koreas vanligaste grillrätt. Det kryddiga köttet grillas blixtsnabbt och brukar sedan lindas in i salladsblad med lite chili- eller sojabönspasta. Mormor var helt otrolig på att laga mat och hennes bulgogi marinad var det bästa vi visste. I Korea har nästan alla en bordsgrill. Alla älskar att grilla och ingen är allergisk mot matos. Om du inte har en bordsgrill fungerar en stekpanna utmärkt. /Byung-Hi och Byung-Soon Lim

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 800 g nötinnanlår i tunna skivor (eller entrecôte)

marinad

  • 1 msk vitlök, pressad
  • 0,5 msk sesamolja (100 %)
  • 1 dl koreansk soja (eller japansk)
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 krm svartpeppar

Till servering

  • spänstiga salladsblad (t ex romansallad)
  • 4 dl rundkornigt ris, kokt
  • gochujang, koreansk chilisås

Gör så här

  1. Frys köttet ca 30 minuter så att det blir lätt att skära i 3-4 mm tunna skivor, eller be din kötthandlare skiva med maskin.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg i köttet och marinera 30 minuter i kylen.
  3. Grilla eller stek på hög värme på en bordsgrill eller i en stekpanna. Det går väldigt snabbt eftersom skivorna är tunna.
  4. Lägg en klick Gochoo Jang på salladsbladet, sedan lite nudlar eller ris och ordentligt med kött överst. Vik ihop och stoppa i munnen!