Epoq - drömkök ljussättningepoq_elgiganten_svg

Så fixar du ditt drömkök

Att bygga det perfekta köket är en dröm för många! Men det finns många frågetecken och oklarheter att reda ut innan man sätter igång. Vi fick till ett möte med en köksspecialist från Epoq som tipsar om vad man ska tänka på när man planerar för det perfekta drömköket.

Att bygga kök är en djungel av valmöjligheter. Hur ska man veta vad man verkligen vill ha?

- Det kan vara bra att titta på inspirationsbilder för att få en uppfattning både vad man vill ha och vad man inte vill ha, men det är viktigt att man tänker på vad man själv gillar och inte bara gå på vad som är trendigt just nu.

Du möter många kunder, vilka val upplever du är svårast? 

- Färg, bänkskiva och handtag brukar ofta vara de svåraste besluten och något jag som köksspecialist hjälper kunden att komma i mål med.

Vilka är Epoqs bästa egenskaper? 

- Att våra kök är designade med fokus på funktion och flexibilitet. Det visar sig genom att vi har så mycket att välja bland! Vi kan skapa kök efter just din budget och optimera ytan och volymen i just ditt köksutrymme med olika skåpsbredder och funktioner.

Epoq Kök har 30 olika mått och 40 olika färger att välja bland i sitt utbud.

Vilka vanliga misstag gör man som privatperson när man ska till att bygga kök? 

- Att man vill ändra bara för att ändra. Ibland har köket den mest praktiska planeringen från början. Som privatperson är det inte så lätt att veta om alla regler och rekommendationer, som passbitar och liknande, men kommer man till oss så hjälper vi till med det.

Belysning i köket, hur ska man tänka här? 

- Det är viktigt med bra arbetsbelysning, men också allmänbelysning. Det är bra att kunna välja ljusstyrka på arbetsbelysningen, så den kan anpassas efter situationen. När du lagar maten vill du förmodligen ha ett kallare ljussken än när du sedan äter middagen.

Boka ett möte med en köksspecialist från Epoq!

El och teknik blir allt viktigare, vad finns det för smarta kökslösningar här? 

- Elektriska lådutkastare, det är särskilt smart på källsorteringsskåpet när du kommer dit med kladdiga händer. Vitvarorna är ju en viktig del av köket och idag finns det massor med spännande lösningar, som kamera i kylen, så man kan se vad man har hemma, när man är i affären. Men likaså WiFi-uppkopplade vitvaror så att du kan starta rätten du har förberett i ugnen så att den är klar när du kommer hem.

Epoq erbjuder kök av hög kvalitet. Skåpen och lådorna testas 120 000 gånger och lådorna tål upp till 60 kg. Epoq har också 35 års garanti avseende material- och produktionsfel.

Vill du veta mer? Boka ett kostnadsfritt 90-minuters rådgivningsmöte med en köksspecialist!