Butternut pumpasoppa med kokos och hampafrön

KNORR Butternut Squash och Kokossoppa med Hampafrön
Foto: Knorr

Butternut pumpasoppa med kokos och hampafrön

14 ingredienser

45 min

Ett riktigt färgglatt recept i form av en soppa med linser, röd paprika och spännande butternutpumpa. Vitaminer i överflöd och rikligt med fiber och protein från de röda linserna. Toppa med hampafrö och sesamfrö som ger lite krispighet.

Knorr tipsar!
Knorr Zero Salt Vegitable buljong

Knorr tipsar!

Förenkla din matlagning med Zero Salt buljongtärning från Knorr. Hitta smaker här!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök, sköljd och skuren i 1 cm kuber
  • 800 g butternutpumpa, skalad, sköljd och skuren i 1 cm kuber (oskalad vikt)
  • 1 röd paprika, sköljd och skuren i 1 cm kuber
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk curry
  • 200 g torkade röda linser
  • 400 ml lätt kokosmjölk
  • 1,5 l vatten
  • 2 Knorr grönsaksbuljongtärning Zero Salt
  • 80 g grekisk yoghurt (fettfri)
  • 10 g hampafrön
  • 10 g sesamfrön, rostade
  • 10 g färsk koriander (valfritt)

Gör så här

  1. Häll olivoljan i en stor panna på medelhög värme och stek lök, pumpa och paprika i ca 3 minuter.
  2. Tillsätt currypulvret och vitlöken och stek i ytterligare en minut.
  3. Tillsätt de röda linserna och häll i kokosmjölk, vatten och Knorr Zero Salt grönsaksbuljongtärningar. Rör om och låt sjuda i ca 20 minuter.
  4. Ta ut hälften av soppblandningen och ställ åt sidan. Mixa sedan resten av soppan med en stavmixer tills den är slät. Koka upp, tillsätt lite mer vatten om soppan är för tjock. Salta och peppra efter smak.
  5. Fördela blandningen du ställt åt sidan i soppskålarna, häll sedan över varm soppa och servera med en klick grekisk yoghurt.
  6. Strö hampafrön, sesamfrön och koriander på toppen.
TIPS!
Fler smakrika recept från Knorr!
Knorr Risotto med miso och brynt smör

Fler smakrika recept från Knorr!

Mustiga grytor, smakrika soppor och härliga one pot-recept!

Läs mer