Buttericks-kringlor

POPULÄRT
Buttericks-kringlor
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Isabelle Aderheim HSB
Isabelle Aderheim HSB

Buttericks-kringlor

Av: Isabelle Aderheim

Från: Hela Sverige bakar

8 ingredienser

Kringlor med nutella och hasselnötter.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar

Ingredienser

  • 1 dl potatismjöl [80 g]
  • 1 dl vetemjöl [60 g]
  • 0,25 dl florsocker [15 g]
  • 1 msk kakao [9 g]
  • 1-2 msk nutella
  • 100 g normalsaltat smör, rumstempererat
  • 0,5 äggula

Garnering

  • 0,5-1 dl hasselnötter, finhackade

Gör så här

  1. Värm upp ugnen till 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Dela smöret i mindre bitar och blanda ned tillsammans med nutellan i de torra ingredienserna. Tillsätt äggulan och knåda ihop med fingrarna eller i matberedare tills degen är smidig.
  3. Forma degen till två rullar och plasta in dem i plastfolie och lägg sedan i kylen en stund tills den blivit lite hårdare.
  4. Under tiden kan du finhacka hasselnötterna.
  5. Dela upp varje rulle i ca 10 bitar och rulla ut med fingrarna till en lång rulle och sedan forma den till en kringla.
  6. Lägg dem på ett plåt täckt med bakplåtspapper. Pensla kringlorna med vatten, sedan strör du finhackade hasselnötter på kringlorna.
  7. Låt stå i ugnen på 175 grader i ca 12-13 minuter.
  8. Låt svalna och njut av mina busiga Buttericks-kringlor.