Burritos med kycklingkebab och srirachasås

Burritos med kycklingkebab och srirachasås
Foto: Eva Hildén

Burritos med kycklingkebab och srirachasås

16 ingredienser

30 min

Snabbt, enkelt och magiskt god burrito med kycklingkebab! Smaksätt med spiskummin, japansk soja och srirachasås. Perfekt att svepa in i smörgåspapper och ta med smakerna ut på picknick!

Ta fram det bästa med Tabasco
Tabasco_produktbild_04

Ta fram det bästa med Tabasco

TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 dl basmatiris
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 förp kycklingkebab (à ca 275 g)
  • 1 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 1 msk Kikkoman sojasås
  • 1,5 tsk malen spiskummin
  • 0,5 melon (gärna cantaloupe)
  • 2 avokador, mogna
  • 1 förp svarta bönor (ca 400 g)
  • 1 förp salladsmix (gärna grövre råkost)
  • rapsolja (till stekning)

Servering

  • 2 dl crème fraîche
  • TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0,5 förp nachochips

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala, dela och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna. Tillsätt kycklingkebaben, TABASCO® Sriracha pepparsås, soja och spiskummin. Låt fräsa ett par minuter.
  4. Skala och kärna ur melonen. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skär melonkött och avokado i 1 cm stora tärningar.
  5. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Blanda dem med det kokta riset.
  6. Fördela ris, kycklingkebab, melon, avokado och sallad i skålar för att göra bowls eller i tortillabröd för att göra burritos! Toppa med crème fraîche och ringla över TABASCO® Sriracha pepparsås. Garnera med koriander och servera gärna med nachochips vid sidan om.
TIPS!
Fler tips!
Tabasco Rökig och het rödvinssås

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Tabasco hittar du här!

Läs mer