Burrata med tomatmarmelad och hembakat kuvertbröd

Burrata med tomatmarmelad och hembakat kuvertbröd
Foto: TV4

Burrata med tomatmarmelad och hembakat kuvertbröd

Av: Ivar - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

30m

Krämig burrata serveras med färska grönsaker, tomatmarmelad och nybakat bröd med vallmofrön.

Dryckesförslag: Champagne t.ex. Bollinger.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kuvertbröd

  • 4 dl vetemjöl
  • 1,25 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 40 g smör
  • salt
  • vallmofrö

Burrata

  • 2-4 burrata, 4 mindre eller 2 större som delas
  • 2 avokador
  • krispsallad
  • rucolasallad
  • crema di balsamico
  • olivolja
  • flingsalt
  • peppar
  • 4 vippor basilika
  • tomatmarmelad

Gör så här

Kuvertbröd

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kör samtliga ingredienser förutom vallmofrön i en matberedare.
  3. Forma små bullar eller fördela degen i en silikonform för att erhålla annat utseende på bröden.
  4. Fukta ytan med vatten.
  5. Strö vallmofrön över.
  6. Låt jäsa ca 10-15 minuter.
  7. Grädda i ca 10 minuter.

Burrata

  1. Dela två större burrata i fyra delar.
  2. Skiva avokado.
  3. Placera lite sköljd krispsallad och några blad ruccola på fyra större tallrikar.
  4. Placera avokado på och därefter burratan.
  5. Toppa med balsamico, olja, flingsalt, peppar samt basilikavippor.

Servering

  1. Servera burratan med nybakat bröd, välsaltat smör och tomatmarmelad.