Älskade hamburgare! Man kan variera hamburgare i en evighet och vi verkar aldrig tröttna på denna snabbmatssuccé. I det här receptet serveras burgaren med rödbetor, getostsås och rucola. Så gott och lyxigt!
Häll av vätskan från bönorna och skölj dem väl. Mosa hälften av dem med en gaffel och blanda sedan allt med färs och kryddor.
Forma 8 små eller 4 stora burgare. Stek på båda sidor på medelhög temperatur i olja och smör tills de får fin färg och färsen är rosa i mitten, ca 8 minuter totalt. Obs! Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man genomsteker köttfärs med tanke på risken för Ehec.
Blanda getost, honung och crème fraiche till en jämn kräm.
Skär betorna i klyftor och vänd dem i vinägern, salta och peppra.
Servera burgarna varma med betorna till och en klick av såsen. Pepprig ruccola blir pricken över i:et till!