Thaiflax

Thaiflax
Foto: Camilla Lindqvist

Thaiflax

Av: Jon Hansson

8 ingredienser

Thaiflax är kycklingvingar med smak av Thailand, perfekt att ha på en buffé. Recepten kommer från boken Buffé - helt enkelt.

Receptet är tänkt som en del av en buffé för cirka 12 personer.

Kolla in fler recept och läs mer om

Buffé - helt enkelt

Ingredienser

  • 4 klyftor vitlök, stora
  • 4 cm färsk ingefära
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 dl fisksås
  • 4 msk ostronsås
  • 1,5 kg kycklingvinge
  • 6 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Klä en långpanna med folie (och underlätta för diskaren).
  3. Skala och hacka vitlöksklyftorna och ingefäran till marinaden och lägg i en skål.
  4. Blanda i sambal oeleken, fisksåsen och ostronsåsen.
  5. Lägg ut vingarna i långpannan och häll över marinaden. Gegga runt dem ordentligt. Ett lortigt jobb, men någon måste göra det.
  6. Stek 30 minuter i ugnen. Ser vingarna bleka ut då så brassa på ett par minuter på grilläge och maxvärme.
  7. Under tiden hinner du ansa och hacka salladslökarna fint.
  8. Hacka koriandern grovt.
  9. Strö hacket över kycklingvingarna och servera med limeklyftor.