Buffalo Cauliflower

Buffalo Cauliflower
Foto: Siri Barje
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Buffalo Cauliflower

19 ingredienser

40 m

Jag älskar krispiga buffalo wings men nu förtiden gillar jag det här bättre: Att göra samma sak med blomkål! Roligare, bättre och godare. Blue cheese-dressingen är ett måste till. /Siri

Ingredienser

portioner
  • 1 blomkål
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl kolsyrat vatten
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk salt
  • 6 dl neutral olja

Köpt buffalosås eller gör din egna

  • 2 dl hot sauce
  • 2 tsk salt
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk ketchup
  • 4 msk smör
  • 1 klyfta vitlök, riven

Blue cheese dressing

  • 140 g blåmögelost
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl gräddfil
  • citronsaft
  • salt
  • peppar

Till servering

  • stjälkselleri

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop 3 dl mjöl, kolsyrat vatten, paprikapulver och salt till en jämn smet. Ställ åt sidan.
  3. Mixa alla ingredienser till blue cheese-dressing och ställ i kylen.
  4. Skär blomkålshuvudet i mindre buketter.
  5. Värm hot sauce i en kastrull och blanda i smör, ketchup, vinäger och riven vitlök tills det blir varmt, ställ åt sidan.
  6. Värm oljan i en kastrull med höga kanter tills den är ca 180 grader.
  7. Vänd blomkålsbuketterna snabbt i en skål med 1 dl mjöl och sedan ned i smeten.
  8. Fritera i 3 minuter eller tills blomkålen får fin färg. När allt är friterat, vänd bitarna i hot sauce. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper på och låt dem bli krispiga i ugnen i ungefär 7-8 minuter.
  9. Ta ut och servera med blue cheese-dressing och selleri!