Budapeststubbe

Budapeststubbe

0

9 steg att laga

9 ingredienser

1 h

Denna naturligt glutenfria krispiga hasselnötsmarängrulle har en härligt fluffig fyllning av havrevisp och syrliga bär.

aito_whipping

Testa Fazer Aitos produkter!

Växtbaserat, glutenfritt och supergott med Fazer Aito oat for whipping.

Ingredienser

portioner8 - 10 bitar
  • 100 g hasselnötter [ca 2 dl]
  • 2,5 dl kikärtsspad
  • 2 dl strösocker (till äggvispen)
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 1,5 dl strösocker (till hasselnötterna)
  • 3 dl Fazer Aito oat for whipping
  • 1 msk Fazer vaniljsocker
  • 200 g färska bär
  • 25 g Fazer Premium bakchoklad 70%

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper. Lägg de naturella hasselnötterna på plåten och rosta dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Lägg nötterna i en ren kökshandduk och gnugga bort skalet.
  2. Mixa nötterna till ett fint smul och blanda ihop med majsstärkelse och 1,5 dl strösocker i en bunke. Ställ åt sidan.
  3. Vispa kikärtsspadet till ett vitt, fast skum. Tillsätt sedan 2 dl strösocker, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och glansig marängsmet utan sockerkristaller.
  4. Sikta försiktigt ner hasselnötsblandningen i marängen och vänd till en jämn smet med en slickepott.
  5. Täck plåten med nytt bakplåtspapper och lägg smeten i en spritspåse med rund tyll. Spritsa ut smeten i stänger längs med kortsidan tills smeten tar slut.
  6. Grädda nötmarängen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt nötmarängen svalna helt och hållet innan du vänder den upp och ner på ett annat bakplåtspapper.
  7. Vispa havrevispen och bred den över marängen. Toppa med färska bär och/eller frukt och rulla ihop den.
  8. Ställ budapestrullen i kylskåpet medan du smälter chokladen. Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugn i 30-sekunders intervaller. Rör om mellan varje uppvärmning. Låt svalna och ringla sedan chokladen över budapestrullen.
  9. Serveras direkt eller förvaras i kylskåpet.
TIPS!
läs mer
Dumlesemlor

Tips från Fazer Aito!

Se fler härliga recept

Läs mer