Budapestrulle med mandel och pistage

Budapestrulle med mandel och pistage
Foto: Pernilla Thelaus
Karin Laserow
Karin Laserow

Budapestrulle med mandel och pistage

Av: Karin Laserow

Från: Hela Sverige bakar

11 ingredienser

Karins goda budapestrulle med mandel, pistage och färska jordgubbar.

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

Ingredienser

Botten

  • 5 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 75 g sötmandel, hackade
  • 75 g pistagenötter, hackade
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 50 g mandelspån

Fyllning

  • 3 dl grädde
  • 2 dl jordgubbar, skivade
  • 1-2 tsk vaniljsocker
  • pistagenötter, hackade

Gör så här

Botten

  1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, blanda successivt ner sockret under fortsatt vispning.
  2. Blanda mjöl, nötter och kakao och vänd ner det i smeten.
  3. Bred ut smeten på i en långpanna med bakplåtspapper som är lätt smort.
  4. Strö mandelflarn över kakan och grädda i 175 grader, 15-20 minuter.
  5. Stjälp upp botten på ett bakplåtspapper och dra loss pappret ovanpå.

Fyllning

  1. Vispa grädden och blanda ner vaniljsocker och jordgubbarna. Bred ut jordgubbsgrädden på kakan och rulla ihop.
  2. Avsluta med att garnera med färska jordgubbar och hackade pistagenötter. Dekorera gärna med jordgubbsblad.