Bubblande sparrissoppa med ostron

Lyxig förrättssoppa med sparris och ostron. Läs mer om sparris i Norberts sparrisskola

Maya Samuelssons dryckestips:

 Eckhard Walter Nr 5488
Pinot Blanc, 2015
Tyskland, Pfalz

Juliusspital Würzburger Nr 6708
Silvaner trocken, 2014
Tyskland, Franken



31 mars 2017

Du behöver

  • 500 g vit sparris
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl fiskfond
  • 8 ostron
  • 3 msk mjöl
  • 2-3 msk smör
  • 1 nypa socker
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • lite riven muskot
  • 60 g parmesan, riven

Gör så här

  1. Skär sparrisen i bitar och fräs dem lätt i smör i en tjockbottnad gryta.
  2. Pudra över mjöl, tillsätt grädde, mjölk och fiskfonden så att vätskan täcker sparrisen med råge.
  3. Låt sparrisen koka så att den blir mjuk, lägg i ostronen, låt koka upp, mixa soppan slät, tillsätt parmesan, smaka av med kryddorna.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept