Brysselkålsbullar

Brysselkålsbullar
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Brysselkålsbullar

9 ingredienser

30 m

Ugnsrostad brysselkål med honung och ströbrödstäcke. Ett roligt sätt att servera ett vegetariskt alternativ till julköttbullarna.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 500 g brysselkål
  • 2 dl ströbröd
  • 3-4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 3 msk senap (eller mer för starkare smak)
  • salt
  • peppar
  • strösocker
  • honung, att doppa brysselkålen i

Gör så här

  1. Blanda ihop ströbröd, ägg, grädde och senap till en massa. Smaka upp med salt, peppar och socker.
  2. Doppa brysselkålen i honung och toppa med ströbrödsblandningen. Lägg i en form och grädda i ugnen ca 15-20 min på 200 grader.