Bruschetta med bondbönor, fetaost, dill och citron

8 röster
15 m
4

Krispigt bröd toppat med mosade bönor, citron och smulad fetaost! Hittar man inte bondbönor kan man ta gröna ärtor.

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor vitt surdegsbröd
  • 800 g bondbönor (i skida)
  • 0,5 citron
  • 0,5 msk finhackad dill
  • 100 g fetaost
  • olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta brödet i olja i en het panna, se till att det får rejält med färg – det är det som ger mycket av smaken.
  2. Rensa bönorna och koka dem ca 3 minuter i saltat kokande vatten. Häll av och skölj i kallt vatten. Pilla ut den inre delen av bönan och släng skalet.
  3. Mosa bönorna och blanda med olja, pressad citron, dill, salt och peppar.
  4. Toppa brödskivorna med bönröra och smulad fetaost.
18 augusti 2017

Laddar fler recept