Bruschetta med bondbönor, fetaost, dill och citron

15 m
4
15 m
4

Du behöver

  • 4 skivor vitt surdegsbröd
  • 800 g bondbönor (i skida)
  • 0,5 citron
  • 0,5 msk finhackad dill
  • 100 g fetaost
  • olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta brödet i olja i en het panna, se till att det får rejält med färg – det är det som ger mycket av smaken.
  2. Rensa bönorna och koka dem ca 3 minuter i saltat kokande vatten. Häll av och skölj i kallt vatten. Pilla ut den inre delen av bönan och släng skalet.
  3. Mosa bönorna och blanda med olja, pressad citron, dill, salt och peppar.
  4. Toppa brödskivorna med bönröra och smulad fetaost.
Kommentera receptet

Fler goda recept