Bruschetta alla caprese

Bruschetta alla caprese
Foto: Lina Eriksson
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Bruschetta alla caprese

8 ingredienser

20 min

Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat.

Vintips
Umani Ronchi Montepulciano d’Abruzzo 2007. Artnr 2337

Ingredienser

portioner
  • 4 tomater, i bitar
  • 125 g mozzarellaost, i bitar
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 3 msk olivolja, extra Vergine
  • 4 brödskivor, gärna surdegsbröd
  • 1 klyfta vitlök, skalad och delad
  • 0,5 dl färsk basilika, hackad

Gör så här

  1. Skär tomaterna i mindre bitar.
  2. Rosta brödet i en het stekpanna.
  3. Skala och dela vitlöksklyftorna.
  4. Gnid in det rostade brödet med vitlökshalvorna.
  5. Toppa med tomat, basilika och mozzarella.
  6. Salta och peppra. Ringla över olivolja.