Gryta med sting

Gryta med sting
Foto: TV4

Gryta med sting

Av: Bruno - Uppsala

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

Gjord på högrev, starka korvar och vitlök.

Vintips från Bruno
nr 2011 Cotes du Rhone Guigal 750ml 99kr

Receptet är beräknat till cirka 4-6 personer och tar cirka 2-3 timmar att tillaga.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig.

Ingredienser

  • 500 g högrev
  • 2-4 starka korvar
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlök (klyftorna från)
  • 2 paprikor
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 förp krossade tomater
  • 2-3 dl rött vin
  • 1 krm chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk svartpeppar, krossad
  • 3-4 lagerblad
  • salt (alternativt 2 buljongtärningar)
  • vatten
  • smör
  • turkisk yoghurt, rörd

Gör så här

  1. Skala lök och vitlök.
  2. Skär köttet i stora bitar utan att putsa dem innan.
  3. Bryn i smöret.
  4. Efterbryn vitlök och gul lök i klyftor samt korven och paprikan i större bitar.
  5. Tillsätt tomat, vin och kryddorna.
  6. Häll på vatten så att det precis täcker.
  7. Låt sjuda i cirka 2 timmar på låg värme utan att röra om.
  8. Ta av locket och höj temperaturen så att den mesta av vätskan kokar in.
  9. Vänd innehållet mycket försiktigt så att köttet inte faller sönder i trådar.
  10. Servera med riktigt kall och slätrörd yoghurt till krispig sallad.