Brunkål med grönkål och brynt smör

Felix brunkål med grönkål och brynt smör
Foto: köket.se

Brunkål med grönkål och brynt smör

0

5 ingredienser

15 m

Brunkål är en skånsk klassiker på julbordet! Servera tillsammans med grönkål, brynt smör och granatäpple och blir det både vacker och lite extra nötigt!

Ingredienser

portioner6
  • 565 g Felix klassisk brunkål
  • 100 g grönkål
  • olja
  • 50 g smör
  • granatäpplekärnor, till garnering

Gör så här

  1. Värm brunkålen i en kastrull.
  2. Skölj grönkålen och riv bladen från stjälkarna. Massera grönkålen med lite olja.
  3. Bryn smöret i en kastrull tills det börjar lukta nötigt och får en gyllene färg.
  4. Lägg upp grönkål och brunkål i en serveringsskål, ringla över smöret och toppa med granatäpplekärnor.
TIPS!