Brownie med rostad mandel och cheesecakeswirl

Philadelphia Brownie med rostad mandel och cheesecakeswirl
Foto: köket.se

Brownie med rostad mandel och cheesecakeswirl

11 ingredienser

60 min

Riktigt kladdig och god brownie med mörk choklad, rostad mandel och ett tjockt lager cheesecakeswirl.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Cheesecake

  • 300 g Philadelphia Original
  • 1 ägg
  • 0,5 dl florsocker

Brownie

  • 1,5 dl sötmandel
  • 180 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Häll upp mandeln i en ugnsfast form och rosta i ugnen medan du förbereder browniesmeten, ca 5-10 minuter. Håll lite koll så mandeln inte bränns.
  2. Lägg bakplåtspapper i botten på en gratängform (ca 30x20 cm), smöra och bröa ovanpå pappret.
  3. Vispa ihop Philadelphia med sockret i en bunke. Rör ner ägget.
  4. Hacka den mörka chokladen och lägg ner i en annan bunke. Smält smöret och häll över chokladen och blanda ut till en jämn chokladsmet. Sikta ner alla torra ingredienser och blanda väl. Hacka mandeln och tillsätt i smeten. Blanda sist ner äggen och blanda väl.
  5. Häll upp browniesmeten i formen och bred ut till en jämn kaka. Häll över cheesecakesmeten och dra runt lite med en skred så det blir en swirl. Grädda i ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna och sedan stelna helt i kylskåpet.
TIPS!
Fler tips!
Philadelphia 18 Tiramisu Cheesecake

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer