Brödstekt torsk med ärtpuré

Brödstekt torsk med ärtpuré och pepparrotssås
Foto: TV4

Brödstekt torsk med ärtpuré

9 ingredienser

Torskrätt med en ny variant på panering i form av en tunn skiva formbröd som steks krispig tillsammans med torsken i panna. Enkelt och supergott!

Ingredienser

  • 4 skivor Pågen Rosta!
  • 4 port torskfilé (à 140 g)
  • salt
  • rapsolja, till stekning
  • smör, till stekning

Ärtpuré

  • 200 g frysta ärtor (tinade)
  • 1 kruka färsk basilika, bladen plockade
  • 0,5 dl mandelspån
  • 50 g parmesanost, riven
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

Brödstekt torsk

  1. Strö salt på torsken, låt rimma en halvtimme. Torka av torsken efter rimningen.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Kavla Pågen Rosta! tunt, skär till dem så att skivorna är lika stora som torskbitarna.
  4. Lägg en torskbit på varje brödskiva. Stek i rapsolja och smör i stekpanna med brödsidan nedåt. Lägg över dem i ugnsform med brödsidan upp. Baka klart i ugnen till innertemperaturen är 50 grader, ca 10 minuter
  5. Ärtpuré
  6. Mixa ärtor, basilika, mandel, parmesan och olivolja till en fast puré, smaka av med salt.