Brödstekt torsk med ärtpuré

Foto: TV4
Brödstekt torsk med ärtpuré
9 ingredienser
Torskrätt med en ny variant på panering i form av en tunn skiva formbröd som steks krispig tillsammans med torsken i panna. Enkelt och supergott!
Ingredienser
- 4 skivor Pågen Rosta!
- 4 port torskfilé (à 140 g)
- salt
- rapsolja, till stekning
- smör, till stekning
Ärtpuré
- 200 g frysta ärtor (tinade)
- 1 kruka färsk basilika, bladen plockade
- 0,5 dl mandelspån
- 50 g parmesanost, riven
- 0,5 dl olivolja
Gör så här
Brödstekt torsk
- Strö salt på torsken, låt rimma en halvtimme. Torka av torsken efter rimningen.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kavla Pågen Rosta! tunt, skär till dem så att skivorna är lika stora som torskbitarna.
- Lägg en torskbit på varje brödskiva. Stek i rapsolja och smör i stekpanna med brödsidan nedåt. Lägg över dem i ugnsform med brödsidan upp. Baka klart i ugnen till innertemperaturen är 50 grader, ca 10 minuter
- Ärtpuré
- Mixa ärtor, basilika, mandel, parmesan och olivolja till en fast puré, smaka av med salt.