Broccolipestopasta med tomatfräs

Broccolipestopasta med tomatfräs

1

16 ingredienser

40 m

Pastasallad tänker du – broccolipestopasta tänker vi. Men funktionen är densamma för det här är en suverän rätt att äta både varm och kall. Till middag såväl som på picknick, eller som en del av en större buffé där den blir ett matigt komplement till olika sorters kallskuret kött.

maldon_produktbild_01

Ta fram det bästa

Lyft smaken med Maldons produkter.

Ingredienser

portioner
  • 1 broccoli (stammen)
  • 400 g körsbärstomater (gärna i olika färger)
  • 300 g pasta (t ex lumaconi)
  • 1 förp mangold (à 65 g)
  • olivolja
  • Maldon havssalt
  • svartpeppar, nymalen
  • pecorinoost, hyvlad (till servering)

Broccolipesto

  • 1 broccoli (buketterna)
  • 0,5 klyfta vitlök, skalad
  • 1 dl pinjenötter, rostade (eller solroskärnor)
  • 0,5 citron, finrivet skal
  • 0,5 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 msk TABASCO® Grön pepparsås
  • 1 dl pecorinoost, riven
  • 0,5-0,75 dl olivolja

Gör så här

  1. Börja med broccolipeston. Skär loss broccolibuketterna och lägg i en matberedare. Tillsätt vitlök, pinjenötter eller solroskärnor, citronskal, citronjuice, TABASCO® Grön pepparsås, pecorino och den mindre mängden olivolja. Mixa ihop till en grov pesto.
  2. Tillsätt mer olja för en lösare konsistens. Smaka av med havssalt och svartpeppar.
  3. Skär broccolistammen i ca 3 mm tjocka slantar.
  4. Fräs broccolislantar och tomater i olja i en stekpanna ca 3 minuter. Krydda med havssalt.
  5. Koka pastan ca 1 minut kortare än enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i ett durkslag, men spara ca 1 dl av pastavattnet.
  6. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Blanda med broccolipeston och pastavattnet. Tillsätt broccoli- och tomatfräset. Värm under omrörning en kort stund tills det är krämigt. Lägg upp pastan på ett stort fat. Strö över hyvlad pecorino, havssalt och peppar.
TIPS!
läs mer
Krämig rigatonipasta med sötpotatis och oliver

Tips från Maldon

Fler härliga recept med Maldons produkter hittar du här

Läs mer