Broccolimuffins med soltorkade tomater

Broccolimuffins med soltorkade tomater
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Broccolimuffins med soltorkade tomater

16 ingredienser

Baka muffins med fantasi, säsongens grönsaker och andra godsaker. Här har vi valt broccoli, rödlök, färskost och soltorkade tomater.

Ingredienser

portioner
  • 12 små broccolibuketter
  • 1 rödlök
  • 5 dl vetemjöl
  • 3,5 dl grahamsmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vatten
  • 1,5 dl yoghurt
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl soltorkade tomater, finhackade
  • 3 msk färsk basilika, hackad
  • 200 g färskost
  • 12 muffinsformar
  • smör, till formarna
  • vetemjöl, till formarna

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 °. Smörj och mjöla tolv muffinsformar. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och sjud broccolibuketterna 1⁄2 minut. Häll av vattnet genom durkslag och spola hastigt med iskallt vatten. Koka upp 3 dl vatten i en ny kastrull. Skär löken i klyftor, lägg dem i en skål och slå över det kokande vattnet. Låt stå i 1 minut, sila av och låt svalna.
  2. Blanda samman vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt. Vispa äggen luftiga och pösiga. Vispa sedan ner vatten, yoghurt och olja och vänd ner äggsmeten i mjölblandningen. Klicka smeten i muffinsformarna.
  3. Hacka de soltorkade tomaterna och basilikan fint och blanda med färskosten. Gör en liten grop i varje muffin med hjälp av en fuktig sked och lägg i en liten klick färskost. Stick ner rödlök och broccoli mitt i varje muffin. Grädda i ca 25 minuter. Låt muffinsen svalna på galler.