Briocher fyllda med kantareller, lök och krondill

3 röster
20 m
4

En lyxig variant av kantarelltoast. Fyll briocher med smörstekt lök, kantareller, dressad sallad och dill.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 knippe lök (röd eller gul)
  • smör
  • salt och vitpeppar
  • socker
  • 2 nävar kantareller
  • 4 briocher
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 huvud sallad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 knippe krondill

Gör så här

  1. Dela löken och skär i klyftor. Stek löken i smör på låg värme i ca 5-6 minuter. Krydda med salt, vitpeppar och lite socker.
  2. Stek kantareller i separat panna. Krydda med salt och vitpeppar och stek tills kantarellerna blir lite knapriga.
  3. Dela briochen och bred med lite crème fraiche på underdelen. Fördela löken kantareller på briochen .
  4. Plocka salladen och vänd med lite olja och vinäger. Toppa briochen med salladen, garnera med krondill och dillvippor. Lägg på locket och servera .
8 augusti 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept