Blanda alla ingredienser förutom smöret i en matberedare. Arbeta degen med krok på medelhastighet i cirka 15 minuter.
Tillsätt sedan smöret i omgångar och kör tills degen är glansig och elastisk. Lägg över degen i en ny bunke. Plasta och låt vila i kylen över natten eller minst 8 timmar.
Vaniljkräm
Skrapa ur fröna ur stången och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken och hälften av sockret. Koka upp under omrörning.
Blanda äggula, socker och maizena i en bunke.
Häll lite av den varma mjölken i bunken och blanda väl. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme under konstant omröring tills det blir en tjock och fin kräm.
Häll krämen i en bunke, tillsätt smöret och blanda. Plasta och låt svalna i kylen. Låt stå över natten för bäst smak.
Topping
Ta fram degen, låt stå i rumstemperatur en stund, dela degen i 240-250 g bitar och rulla till bollar, låt vila 10 minuter.
Kavla ut rundlarna i kanelsockret, de ska vara cirka 1 cm tjocka. Låt jäsa under duk i 2 h.
Sätt på ugnen på 190 grader. Skala äpplena, kärna ur, dela på två och skiva tunt.
Spritsa en klick vaniljkräm och stryk ut över pizzan, lämna 1 cm runt hela kanten. Dra ut äpplena likt en fjäder över hela pizzan. Strö över kanelsocker över hela pizzan och baka av pizzorna i mitten på ugnen i cirka 15 minuter.