Brioche med blåbär och hemgjord ricotta

30 m
4

Härligt briochebröd med hemgjord ricotta och blåbär stekta i gin och smör. En lyxig och rustik efterrätt!

Dryckestips från Maya Samuelsson:

Saint-Aubin Vieilles Vignes 2015
Frankrike, Bourgogne
Nr 5569
 
La Guita Manzanilla
Spanien, Jerez
Nr 8201
 
Gancia Prosecco Brut
Italien, Venetien
Nr 7879

28 juli 2017
30 m
4

Du behöver

Ricotta

  • 1 l mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 msk vinäger
  • 3 nypor salt

Blåbär

  • 4 dl blåbär
  • 2 msk socker
  • 1 msk gin
  • 3 msk smör

Servering

  • 4 skivor brioche
  • smör, till stekning
  • 4 msk honung
  • citron

Gör så här

  1. Sjud upp mjölk och grädde i en kastrull.
  2. Tillsätt vinäger och salt och låt sjuda under omrörning i 8 minuter.
  3. Häll av ricottan på silduk/papper i en sil, låt rinna av och grams ur vätskan.
  4. Stek briochen i smör.
  5. Stek blåbär med socker och avsluta med gin & smör.
  6. Lägg blåbär på brödet, toppa med ricotta, avsluta med honung och citron.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept