Thaibiff och pak-choisallad

POPULÄRT
Thaibiff och pak-choisallad
Foto: Jeff Tucker/Kevin Hossler

Thaibiff och pak-choisallad

Av: Brigit L. Binns

Från: Mat på minuten: sallad

13 ingredienser

En fräsch sallad med asiatiska smaker. Receptet kommer från boken Mat på minuten: sallad.

Flankstek är en styckningsdel som finns i välsorterade livsmedelsbutiker och i specialbutiker, säljs oftast i hel bit. Skär i diagonala skivor tvärs över muskeltrådarna.


Här hittar du fler goda sallader

.

Ingredienser

portioner
  • 600 g flankstek, rumstempererad
  • 6 msk rapsolja
  • salt
  • malen svartpeppar

dressing

  • 2 limefrukter, saften
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 tsk stark senap
  • 1 msk soja
  • 2 msk fisksås

sallad

  • 150 g salladsmix (med späda blad) (finns färdigförpackade)
  • 0,75 dl myntablad, färska
  • 2 pak choi, ansade , tunt strimlade (de kraftigare bladen borttagna)

Gör så här

  1. Gör i ordning en gas- eller kolgrill för grillning på hög värme.
  2. Alternativt sätt en grillpanna på hög värme.
  3. Pensla köttet runt om med 2 matskedar olja och salta och peppra ordentligt.

Dressing

  1. Vispa ihop limesaft, vitlök, schalottenlök, senap, sojasås, fisksås och ¼ tesked svartpeppar.
  2. Häll långsamt och under omrörning ner 4 matskedar olja och vispa till en jämn dressing.

Grilla köttet

  1. Lägg köttet på grillgallret eller i grillpannan och låt det steka i 2–4 minuter på varje sida så att det fortfarande är lite rosa inuti.
  2. För över till en skärbräda och låt det stå i 5–10 minuter.

Sallad

  1. Blanda salladsmixen, mynta och pak-choi med dressingen och rör om ordentligt.
  2. Skär köttet mot fiberriktningen i tunna skivor.
  3. Lägg skivorna på salladen och servera.