Bread pudding på kanelbullar

4 röster
6

Du behöver

Bread pudding

  • 6 "gamla" kanelbullar, skurna i ca 3x3 cm bitar
  • 5 ägg
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 cl svensk punsch
  • 3 msk strösocker
  • 1,5 dl brynt smör
  • 0,5 krm salt

Punschgrädde

  • 2 dl vispgrädde, lättvispad
  • 3 cl svensk punsch

Gör så här

  1. Blanda ägg, grädde, punsch, brynt smör och en nypa salt till en jämn smet i en stor bunke. Lägg i bullbitarna och vänd runt dem i bunken. Låt stå över natten.
  2. Smöra och sockra en pajform eller mindre långpanna. Lägg i bullblandningen och grädda i ugn på 175 grader i 25 min eller tills den fått fin brun färg.
  3. Låt svalna, skär i tårtbitar, strö över socker och bränn av med en gasolbrännare (inget måste, den är god som den är också). Servera med lättvispad grädde som du smaksätter med punsch.
12 januari 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept