Bra stekt fläskfilé med citrondressad kålsallad och srirachamajonnäs

koket.se
Bra stekt fläskfilé med citrondressad kålsallad och srirachamajonnäs
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Bra stekt fläskfilé med citrondressad kålsallad och srirachamajonnäs

16 ingredienser

25 m

Vitlöksdoftande fläskfilé som serveras med spetskål och chilimajonnäs. Underbar rätt med mycket smak.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Fläskfilé

  • 600 g fläskfilé
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 knippe timjan
  • 50 g smör
  • salt
  • svartpeppar

Kålsallad

  • 1 spetskål
  • 1 fänkål
  • 0,5 citron, skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • 100 g salta mandlar
  • salt

Srirachamajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sriracha

Garnering

  • 1 ask krasse
  • parmesanost, nyriven

Gör så här

Fläskfilé

  1. Dela köttet i mindre bitar. Salta och peppra. Bryn hårt i smör med vitlök och timjan.

Kålsallad

  1. Dela spetskålen i mindre bitar. Skiva fänkålen tunt. Blanda ihop med mandlar, citron, olivolja och salt

Majonnäs

  1. Blanda ihop och njut.