L&P Worcestershiresauce

Heinz

350 röster

Lea & Perrins Worcestershire Sauce tillverkades för första gången på 1830-talet. Än idag tillåts ingredienserna att mogna i 18 månader innan de blandas och buteljeras i Worcester. Såsen tillsätts droppvis som smaksättare eller tillbehör i kött- och fiskrätter, såser och drinkar. Originalreceptet är hemligt men såsen innehåller bland annat maltvinäger, melass, anjovis, tamarindfrukt, lök och vitlök.
Pris i butik: 26kr

TIPS! Gör en kryddig och fräsch marinerad kyckling. Det kan serveras både
varmt och kallt vilket passar perfekt till vårfesterna och buffébordet
Marinad
0,5 dl olja
2 msk kalvfond
1 msk soja
1-2 klyftor vitlök, pressade
1,5 msk worcestershiresås
2 tsk paprikapulver
Svartpeppar

Blanda samman alla ingredienser och lägg ner i en plastpåse tillsammans med
kycklingfiléerna. Låt marineras över natten. Tillaga kycklingen i ugnen på 225
grader i ca 30 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt.