Bowl med chiliris, grönsaker och tofudressing

30 m
4

Du behöver

Chiliris

  • 2 dl svart råris
  • chiliflakes, efter smak
  • färsk ingefära, riven efter smak
  • soja

Bowl

  • 1 cosmopolitansallad
  • 1 polkabeta
  • 0,5 huvud broccoli
  • 0,5 huvud grönkål
  • 0,5 huvud spetskål
  • 0,5 huvud rödkål
  • 2 msk sojabönor
  • 1 zucchini
  • 1 msk yuzu
  • 2 msk olja
  • 1 tsk vinäger
  • 200 g sushilax
  • blandande frön, rostade

Avokadokräm

  • 2 avokado
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • avokadoolja
  • chiliflakes

Dressing

  • 2 msk kimchi
  • 1 pkt silkestofu
  • 1 msk soja
  • 1 tsk yuzujuice

Gör så här

  1. Börja med att koka riset efter instruktion på förpackningen. Smaksätt riset med chili, riven ingefära och lite soja.
  2. Strimla alla grönsaker tunt och spola i kallt vatten. Lägg i en skål och häll över 2 msk olja och 1 tsk vinäger.
  3. Zucchini strimlar du på en svarv så blir det som långa nudlar. Blanda om med 1 msk yuzujuice.
  4. Blanda avokado med hackad koriander och lite avokadoolja. Smaka av med salt, peppar och chili.
  5. Mixa tofu och kimchi till dressing konsistens och smaka av med soja och yuzujuice.
  6. Skiva laxen i sashimiskivor.
  7. Servera riset i botten, toppa med avokadoröra, zucchininudlarna, de strimlade grönsakerna skivad lax och kimchidressing.
  8. Toppa med blandade rostade frön eller rostade sesamfrön.
Kommentera receptet

Fler goda recept