Bountykladdkaka

bountykladdkaka
Foto: Camilla Hamid
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Bountykladdkaka

Av: Camilla Hamid

Från: My Kitchen Stories

12 ingredienser

För alla som älskar kokos är det här den perfekta kladdkakan! Kokosfyllning som får gömma sig under ett skal av choklad och ÄNNU MERA kokos. Mums! Den här kladdkaka är bakad i en rund form med avtagbara kanter med en diameter på 20 cm. Recept från bloggen My Kitchen Stories.

Ingredienser

portioner6 - 8 bitar
  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 200 g kokosflingor (spara någon matsked till garnering)
  • 1 förp kondenserad mjölk sötad (à 397 g)
  • 200 g mörk choklad
  • 2 tsk olja neutral (solros- eller rapsolja)

Gör så här

  1. Börja med att baka din kladdkaksbotten. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Vispa lätt ihop strösocker, muscovadosocker, vaniljpulver och ägg i en bunke. Se upp för att vispa för hårt/för länge. För en perfekt kladdkaka vill du att så lite luft som möjligt ska komma in i smeten.
  4. I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten tillsammans med smält smör och blanda försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i en bakform täckt med bakplåtspapper (alternativt smörjd och bröad).
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  7. Ställ kladdkakan i kylskåpet för att svalna helt. Ta ej bort kanterna på bakformen utan låt den sitta kvar tills du är klar med alla steg i receptet.
  8. Kokosfyllningen gör du enkelt genom att blanda ihop kokosflingor med kondenserad mjölk. Fördela den på kladdkakan så snart kladdkakan svalnat helt. Ställ tillbaka i kylskåpet.
  9. Smält mörk choklad och blanda i den neutrala oljan. Låt svalna i rumstemperatur, den ska tjockna men fortfarande vara rinnig när det där dags att hälla den över kokosfyllningen. Garnera chokladen med de sparade kokosflingorna.
  10. Låt kakan stå i kylskåpet tills chokladen stelnat helt innan du lossar på bakformens kanter och serverar.