Böntacos med pico de gallo och rostad chilimajs

Viktväktarna Böntacos med pico de gallo och rostad chilimajs
Foto: ViktVäktarna

Böntacos med pico de gallo och rostad chilimajs

21 ingredienser

45 m

ww viktväktarna

Dessa vegetariska tacos måste testas! En kryddig och krämig bönröra med knapriga valnötter serverad i tortillabröd med rostad chilimajs och en frisk, korianderbombad pico de gallo.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

Tips! Gillar du inte koriander blir pico de gallon god även utan den.

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner

Bönröra

  • 1 gul lök
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater [1 förp]
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk torkad oregano
  • ca 800 g färdigkokta svarta bönor [2 förp]
  • 40 g valnötter

Pico de gallo

  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5-1 rödlök
  • 0,5-1 röd chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 limefrukt
  • 1 kruka färsk koriander

Rostad chilimajs

  • 2 dl majs
  • chilipulver

Servering

  • 4 tortillabröd (medium)

Gör så här

  1. Skala och hacka lök. Hetta upp olja i en panna och stek löken glansig några minuter.
  2. Pressa ner vitlök och tillsätt tomatpuré, låt fräsa med kort. Tillsätt krossade tomater, salt, spiskummin, chilipulver, paprikapulver och oregano och låt puttra utan lock tills det reducerats till nästan hälften.
  3. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och grovt hackade valnötter.
  4. Dela tomater i kvartar. Skala och finhacka lök. Skiva chili tunt. Blanda ihop allt och pressa ner vitlök och lime. Hacka koriander grovt och blanda ner.
  5. Rosta majs i en torr, het panna några minuter. Strö över chilipulver.
  6. Fyll tortillabröd med bönröra, pico de gallo och majs.
TIPS!