I samarbete med WW ViktVäktarna

Böntacos med pico de gallo och rostad chilimajs

2 röster
45 m
4
Viktväktarna Böntacos med pico de gallo och rostad chilimajs
Foto: WW ViktVäktarna

Dessa vegetariska tacos måste testas! En kryddig och krämig bönröra med knapriga valnötter serverad i tortillabröd med rostad chilimajs och en frisk, korianderbombad pico de gallo.

SmartPoints/port: 6

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Servera med en klick gräddfil, 1 msk har 1 SmartPoints. Gillar du inte koriander blir pico de gallon god även utan den.

Visa mer
45 m
4

Du behöver

Bönröra

  • 1 gul lök
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater (1 förp)
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk oregano
  • ca 800 g konserverade svarta bönor (2 förp)
  • 40 g valnötter

Pico de gallo

  • 250 g cocktailtomater
  • 0,5-1 rödlök
  • 0,5-1 röd chili
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 lime
  • 1 kruka koriander

Rostad chilimajs

  • 2 dl majs
  • chilipulver

Servering

  • 4 medium tortillabröd

Gör så här

  1. Skala och hacka lök. Hetta upp olja i en panna och stek löken glansig några minuter.
  2. Pressa ner vitlök och tillsätt tomatpuré, låt fräsa med kort. Tillsätt krossade tomater, salt, spiskummin, chilipulver, paprikapulver och oregano och låt puttra utan lock tills det reducerats till nästan hälften.
  3. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och grovt hackade valnötter.
  4. Dela tomater i kvartar. Skala och finhacka lök. Skiva chili tunt. Blanda ihop allt och pressa ner vitlök och lime. Hacka koriander grovt och blanda ner.
  5. Rosta majs i en torr, het panna några minuter. Strö över chilipulver.
  6. Fyll tortillabröd med bönröra, pico de gallo och majs.
Tips!
viktväktarna Spaghetti med färs- och linsbolognese

Fler tips från WW ViktVäktarna

5 december 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...