Böntacos med pico de gallo och rostad chilimajs

14 röster
45 m
4
45 m
4
4 portioner

Du behöver

Bönröra

  • 1 gul lök
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater [1 förp]
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk torkad oregano
  • ca 800 g färdigkokta svarta bönor [2 förp]
  • 40 g valnötter

Pico de gallo

  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5-1 rödlök
  • 0,5-1 röd chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 limefrukt
  • 1 kruka färsk koriander

Rostad chilimajs

  • 2 dl majs
  • chilipulver

Servering

  • 4 tortillabröd (medium)

Gör så här

  1. Skala och hacka lök. Hetta upp olja i en panna och stek löken glansig några minuter.
  2. Pressa ner vitlök och tillsätt tomatpuré, låt fräsa med kort. Tillsätt krossade tomater, salt, spiskummin, chilipulver, paprikapulver och oregano och låt puttra utan lock tills det reducerats till nästan hälften.
  3. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och grovt hackade valnötter.
  4. Dela tomater i kvartar. Skala och finhacka lök. Skiva chili tunt. Blanda ihop allt och pressa ner vitlök och lime. Hacka koriander grovt och blanda ner.
  5. Rosta majs i en torr, het panna några minuter. Strö över chilipulver.
  6. Fyll tortillabröd med bönröra, pico de gallo och majs.
Tips!
viktväktarna Spaghetti med färs- och linsbolognese

Fler tips från WW ViktVäktarna

5 december 2018