Böntacos med pico de gallo och rostad chilimajs

Foto: ViktVäktarna
Böntacos med pico de gallo och rostad chilimajs
21 ingredienser
45 m
Dessa vegetariska tacos måste testas! En kryddig och krämig bönröra med knapriga valnötter serverad i tortillabröd med rostad chilimajs och en frisk, korianderbombad pico de gallo.
Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.
Tips! Gillar du inte koriander blir pico de gallon god även utan den.
Ingredienser
Bönröra
- 1 gul lök
- 1 tsk rapsolja
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater [1 förp]
- 1 tsk salt
- 2 tsk malen spiskummin
- 1 msk chilipulver
- 1 msk paprikapulver
- 2 msk torkad oregano
- ca 800 g färdigkokta svarta bönor [2 förp]
- 40 g valnötter
Pico de gallo
- 250 g körsbärstomater
- 0,5-1 rödlök
- 0,5-1 röd chilifrukt
- 1 klyfta vitlök
- 1 limefrukt
- 1 kruka färsk koriander
Rostad chilimajs
- 2 dl majs
- chilipulver
Servering
- 4 tortillabröd (medium)
Gör så här
- Skala och hacka lök. Hetta upp olja i en panna och stek löken glansig några minuter.
- Pressa ner vitlök och tillsätt tomatpuré, låt fräsa med kort. Tillsätt krossade tomater, salt, spiskummin, chilipulver, paprikapulver och oregano och låt puttra utan lock tills det reducerats till nästan hälften.
- Blanda ner sköljda och avrunna bönor och grovt hackade valnötter.
- Dela tomater i kvartar. Skala och finhacka lök. Skiva chili tunt. Blanda ihop allt och pressa ner vitlök och lime. Hacka koriander grovt och blanda ner.
- Rosta majs i en torr, het panna några minuter. Strö över chilipulver.
- Fyll tortillabröd med bönröra, pico de gallo och majs.
TIPS!