Det här är en kryddstark och doftande böngryta. Här har vi blandat svartögda, vita och svarta bönor, men du kan också koka bara en sort. Utgå från förkokta bönor, så blir rätten snabblagad. Servera bönorna med sallad och kokt ris.
6 dl kokta bönor, svartögda, vita och/eller svarta
2 gula lökar
3 tomater
3 msk matolja
1 tsk chilipulver
1 tsk timjan
1 tsk malen koriander
1 tsk strösocker
1 tsk salt (efter smak)
Gör så här
Skala lökarna, hacka den ena och skiva den andra. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta och lägg i all lök, låt den fräsa på svag värme i 3-4 minuter.
Hacka tomaterna och rör ner dem, smaksätt med chilipulver, timjan och koriander. Koka med locket på i 5 minuter. Lägg i bönorna, smaksätt med socker och salt och koka ytterligare 5 minuter.