Jordärtskockspuré med tryffelolja

Jordärtskockspuré med tryffelolja
Foto: Roland Persson

Jordärtskockspuré med tryffelolja

Av: Bonniers kokbok (flera kockar)

Från: Bonniers kokbok

8 ingredienser

Puré på jordärtskockor med karljohansvamp och tryffelolja. Det går precis lika bra att ta skogschampinjoner i stället för karljohan i purén.Purén kan du göra helt klar i förväg, värm sedan upp den vid servering.
Receptet finns med i Bonniers kokbok.

Gör gånger 2.5 för 10 personer. Se bara upp med tryffeloljan som har en genomträngande smak. smaka av och ta alltså inte mer än 2.5 teskedar.

Här hittar du receptet på

Serranolindad oxfilé med rosmarin och vitlök

Läs mer om

Bonniers kokbok

Ingredienser

portioner
  • 400 g mjölig potatis
  • 400 g jordärtskocka
  • 100 g karljohansvamp, i skivor
  • 3 msk smör
  • 1 dl standardmjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar, nymald
  • 1 tsk tryffelolja

Gör så här

  1. Skala potatis och jordärtskockor.
  2. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, var för sig.
  3. Häll av vattnet.
  4. Låt potatisen ånga av och pressa den.
  5. Mixa jordärtskockorna.
  6. Blanda potatis och skockor.
  7. Skiva svampen och stek den gyllenbrun i 1 matsked smör.
  8. Värm mjölken med 2 matskedar smör.
  9. Tillsätt mjölk i purén och vispa till ett fluffigt mos.
  10. Blanda i svampen och smaka av med salt, peppar och tryffelolja.