Bönburgare med majs och morot

10 röster
40 m
4
40 m
4
4 portioner

Du behöver

Burgare

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • ca 400 g konserverade svarta bönor [1 förp]
  • 2 morötter
  • salt
  • peppar
  • 1 dl majs
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 tsk rapsolja

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd
  • 4 blad sallad
  • 1-2 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 msk barbequesås

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och lägg i en bunke. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré och sambal oelek. Tillsätt avrunna och sköljda bönor och mosa grovt med händerna eller en potatisstöt. Riv morötter fint och blanda ner i bönröran. Salta och peppra. Tillsätt majs, potatismjöl, ströbröd och ägg och blanda ihop till en smet.
  2. Forma till biffar och stek i olja i teflonpanna. Ju mindre du gör biffarna, desto lättare är de att vända.
  3. Servera i hamburgerbröd med sallad, tomat, lök och BBQ-sås.
Tips!
Kycklinglåda med krämig sås och pressad potatis

Fler tips från WW ViktVäktarna

5 december 2018