I samarbete med WW ViktVäktarna

Bönburgare med majs och morot

7 röster
40 m
4
ViktVäktarna Bönburgare med majs och morot
Foto: WW ViktVäktarna

Testa dessa smarriga burgare på bönor och grönsaker. För extra burgarkänsla, droppa i lite liquid smoke i smeten.

SmartPoints/port: 7

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Stek 1 gul lök och 1 paprika tills de är mjuka och servera i burgaren. Stekt svamp passar också bra att ha i.

Visa mer
40 m
4

Du behöver

Burgare

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • ca 400 g konserverade svarta bönor (1 förp)
  • 2 morötter
  • salt
  • peppar
  • 1 dl majs
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 tsk rapsolja

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd
  • 4 blad sallad
  • 1-2 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 msk BBQ-sås
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och lägg i en bunke. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré och sambal oelek. Tillsätt avrunna och sköljda bönor och mosa grovt med händerna eller en potatisstöt. Riv morötter fint och blanda ner i bönröran. Salta och peppra. Tillsätt majs, potatismjöl, ströbröd och ägg och blanda ihop till en smet.
  2. Forma till biffar och stek i olja i teflonpanna. Ju mindre du gör biffarna, desto lättare är de att vända.
  3. Servera i hamburgerbröd med sallad, tomat, lök och BBQ-sås.
Tips!
Kycklinglåda med krämig sås och pressad potatis

Fler tips från WW ViktVäktarna

5 december 2018

Laddar fler recept...