I samarbete med ViktVäktarna

Boeuf bourguignon, ViktVäktarnas recept

0 röster
2 h
4
Boeuf bourguignon, ViktVäktarnas recept
Foto: ViktVäktarna

Boeuf Bourguignon - en klassisk fransk köttgryta med mycket smak.​
SmartPoints/portion: 8

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

Tips! Servera köttgrytan med kokt eller pressad potatis eller ris om du önskar.

Visa mer
2 h
4

Du behöver

  • 600 g grytbitar, t ex högrev
  • 2 tsk flytande margarin
  • salt och peppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl rött matlagningsvin
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk kalvfond
  • 1-2 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 0,5 tsk timjan
  • 100 g kalkonbacon
  • 200 g champinjoner
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 dl syltlök

Gör så här

  1. Bryn köttbitarna runt om i margarin i en gryta. Salta och peppra.
  2. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter. Pudra över mjöl och blanda runt.
  3. Häll på matlagningsvin, balsamvinäger, fond och vatten så att det täcker köttet. Lägg i lagerblad och krydda med timjan. Låt det sedan koka sakta under lock i ca 1,5 timme eller tills köttet är mört.
  4. Strimla kalkonbacon och dela ev svampen i mindre bitar. Stek kalkonbacon och svamp i margarin, lägg ner det tillsammans med syltlök i köttgrytan, låt det koka ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
11 maj 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept