I samarbete med WW ViktVäktarna

Boeuf bourguignon, ViktVäktarnas recept

15 röster
2 h
4

Boeuf Bourguignon - en klassisk fransk köttgryta med mycket smak.​

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Servera köttgrytan med kokt eller pressad potatis eller ris om du önskar.

Visa mer
2 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g grytbitar (t ex högrev)
  • 2 tsk flytande margarin
  • salt
  • peppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl rött matlagningsvin
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1-2 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 0,5 tsk timjan
  • 100 g kalkonbacon
  • 200 g champinjoner
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 dl syltlök
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Bryn köttbitarna runt om i margarin i en gryta. Salta och peppra.
  2. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter. Pudra över mjöl och blanda runt.
  3. Häll på matlagningsvin, balsamvinäger, fond och vatten så att det täcker köttet. Lägg i lagerblad och krydda med timjan. Låt det sedan koka sakta under lock i ca 1,5 timme eller tills köttet är mört.
  4. Strimla kalkonbacon och dela ev svampen i mindre bitar. Stek kalkonbacon och svamp i margarin, lägg ner det tillsammans med syltlök i köttgrytan, låt det koka ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Tips!
ViktVäktarna Halloumi- och morotsburgare med salsa

Fler tips från WW ViktVäktarna!

laddar fler recept...

Laddar fler recept...