Boeuf bourguignon, ViktVäktarnas recept

Boeuf bourguignon, ViktVäktarnas recept
Foto: ViktVäktarna

Boeuf bourguignon, ViktVäktarnas recept

16 ingredienser

2 h

ww viktväktarna

Boeuf Bourguignon - en klassisk fransk köttgryta med mycket smak.​

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

Tips! Servera köttgrytan med kokt eller pressad potatis eller ris om du önskar.

ViktVäktarnas Points
WW Points 13

ViktVäktarnas Points

Ikonen visar Pointsvärdet receptet har för den som är medlem hos ViktVäktarna.

Läs mer

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner
  • 600 g grytbitar av nöt (t ex högrev)
  • 2 tsk flytande margarin
  • salt
  • peppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl rött vin (rött matlagningsvin)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1-2 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 100 g kalkonbacon
  • 200 g champinjoner
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 dl syltlök

Gör så här

  1. Bryn köttbitarna runt om i margarin i en gryta. Salta och peppra.
  2. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter. Pudra över mjöl och blanda runt.
  3. Häll på matlagningsvin, balsamvinäger, fond och vatten så att det täcker köttet. Lägg i lagerblad och krydda med timjan. Låt det sedan koka sakta under lock i ca 1,5 timme eller tills köttet är mört.
  4. Strimla kalkonbacon och dela ev svampen i mindre bitar. Stek kalkonbacon och svamp i margarin, lägg ner det tillsammans med syltlök i köttgrytan, låt det koka ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
TIPS!
Fler tips från ViktVäktarna!
ViktVäktarna Halloumi- och morotsburgare med salsa

Fler tips från ViktVäktarna!

Här hittar du fler smarta recept från ViktVäktarna.

Läs mer