Boeuf bourguignon, ViktVäktarnas recept

Boeuf bourguignon, ViktVäktarnas recept
Foto: WW ViktVäktarna

Boeuf bourguignon, ViktVäktarnas recept

19

4 steg att laga

16 ingredienser

2 h

Boeuf Bourguignon - en klassisk fransk köttgryta med mycket smak.​

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
ww boeuf bourguingnon points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g grytbitar (t ex högrev)
  • 2 tsk flytande margarin
  • salt
  • peppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl rött matlagningsvin
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1-2 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 0,5 tsk timjan
  • 100 g kalkonbacon
  • 200 g champinjoner
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 dl syltlök

Gör så här

  1. Bryn köttbitarna runt om i margarin i en gryta. Salta och peppra.
  2. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter. Pudra över mjöl och blanda runt.
  3. Häll på matlagningsvin, balsamvinäger, fond och vatten så att det täcker köttet. Lägg i lagerblad och krydda med timjan. Låt det sedan koka sakta under lock i ca 1,5 timme eller tills köttet är mört.
  4. Strimla kalkonbacon och dela ev svampen i mindre bitar. Stek kalkonbacon och svamp i margarin, lägg ner det tillsammans med syltlök i köttgrytan, låt det koka ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
TIPS!
ViktVäktarna Halloumi- och morotsburgare med salsa

Fler tips från WW ViktVäktarna!