Boeuf Bourguignon, Johan Hedbergs recept

20 röster

Johan Hedbergs recept på en klassisk köttgryta - passar perfekt i matlådan!

Visa mer

Du behöver

  • ca 1 kg högrev
  • 250 g rökt sidfläsk
  • 2-3 morötter
  • 2 stora gula lökar
  • champinjoner efter smak
  • färsk timjan
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 1 selleristjälk
  • 2 msk tomatpuré
  • oxfond
  • 2 lagerblad
  • 750 ml rött vin

Gör så här

  1. Skär högreven i grova tärningar och bryn i het panna.
  2. Tärna sidfläsket fint och stek det på strax under medelvärme så fettet smälter. När alla bitar fått färg tar man upp fläsket och låter det rinna av på lite hushållspapper.
  3. Hacka lök, selleri och vitlök. Stek det sakta i fettet som är kvar i pannan där fläsket stektes. Tillsätt champinjonerna.
  4. I en stor gryta läggs samtliga ingredienser utom morötterna. Låt sjuda ett par timmar tills köttet är mört. Tillsätt då morötterna skurna i grova slantar. Smaka av löpande.
  5. Servera med kokt potatis och lite gelé.
9 januari 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept